Yemek Köfteye hangi baharatlar konur?

Köfteye hangi baharatlar konur?

Köfteye hangi baharatlar konur?

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan köfte, 7'den 70'e herkesin severek yediği şahane bir yemek. En lezzetli köfteyi yapmak için de bazı ip uçları gerekiyor. Mesela galeta unu yerine ekmek koymak köfteyi daha sulu ve lezzetli yapar. Soğan ve sarımsak köftenin püf noktasıdır. Peki, köfteye hangi baharatlar konur? İşte, köfteye en çok yakışan baharatlar...

Hem büyüklerin hem de çocukların severek yediği köfteyi daha da lezzetli yapan baharatlardır. Peki ,köfteye hangi baharatlar konur? İşte, köfteye lezzet katan baharatlar...

KÖFTEYE HANGİ BAHARATLAR KONUR?

  • Kuru kekik
  • Yeni bahar
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Soğan tozu (son kayacaksanız gerek yok)
  • Toz kırmızı biber
  • Karbonat
  • Tuz

Köfteye en çok yakışan ve tadını şahane yapan baharatlar bunlardır. Yarım kilo kıymaya göre baharat ölçüleri ise aşağıdaki gibidir;

  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı yeni bahar
  • 1,5 yemek pul biber
  • 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber (ya da 9-10 adet tane karabiber)
  • 1,5 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı soğan tozu (isteğe bağlı)
  • 1,5 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1,5 çay kaşığı tuz
SIRADAKİ HABER