Yemek Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etiyle lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası

Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etiyle lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası

Kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etiyle lokum gibi kavurma yapmanın püf noktası

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte birçok kişi kurban etini nasıl pişirmesi gerektiğini internet üzerinde araştırmaya başladı. Taze kurban etini pişirmek bir hayli zordur. Bu nedenle kurban etini pişirmek bilgi gerektirir. Peki, kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etinden yumuşacık kavurma tarifi ve püf noktaları...

Taze kurban etini pişirmek oldukça zor ve zahmetlidir. Yanlış tekniklerle pişirildiğinde kurban eti sert ve lezzetsiz olur. Peki, kurban etiyle kavurma nasıl yapılır? Kurban etinden yumuşacık kavurma tarifi ve püf noktaları...

KURBAN ETİYLE KAVURMA NASIL YAPILIR?

Kurban kavurması tarifi için malzemeler

  • 1 kilo dana eti
  • 1 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı
  • Zeytinyağı
  • Tuz

KURBAN ETİNDEN KAVURMA NASIL YAPILIR?

  • Etleriniz kuş başı değil ise etleri kesme tahtasında alın, keskin bir bıçakla sinirleri temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.
  • Geniş bir çelik tencereye sıvıyağ koyun ve kızdırın, etler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğan ekleyin.
  • Ocağı kısın, etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat) ara sıra karıştırarak pişirin, ocaktan almadan 15 dk. önce tuz katın.
  • Sıcakken servis yapın.
SIRADAKİ HABER