Yemek Lahmacun böreği nasıl yapılır? Lahmacun böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Lahmacun böreği nasıl yapılır? Lahmacun böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Lahmacun böreği nasıl yapılır? Lahmacun böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün lahmacun böreği tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette lahmacun böreği tarifi araştırmaya başladı. Peki, lahmacun böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız lahmacun böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz lahmacun böreği tarifi, evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, lahmacun böreği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yedikçe yedirten lahmacun böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LAHMACUN BÖREĞİ TARİFİ

Lahmacun böreği malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için:

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 adet büyük yumurta

İç harcı için:

  • 300-350 gram kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet sivri biber veya çarliston biber
  • 1 adet büyük kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı su
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

LAHMACUN BÖREĞİ YAPILIŞI

  • Soğanı yemeklik doğrayın, üzerine yine doğradığınız biberleri ekleyin biraz elinizle ovun.
  • Bu karışıma baharatları, sarımsağı, tuzu ve kıymayı ekleyin.
  • Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve hepsini yoğurun. (Bu noktada biraz daha su ekleyebilirsiniz.)
  • Sosu için gereken malzemeleri bir kase içinde karıştırın.
  • Yağladığınız tepsiye birinci yufkayı yayın, kenarlarını tepsiden taşırın.
  • Üzerine sıvı malzemeden biraz yayın.
  • İkinci ve üçüncü yufkaya aynı işlemleri yapın.
  • Bütün yufkaların kenarları tepsiden taşmış olmalı.
  • Üçüncü yufkayı serdiğinizde sıvı malzemeyi bitirmiş olacaksınız.
  • Kenarları içe doğru kapatıp bir dikdörtgen oluşturun.
  • Kıymalı iç malzemeyi üzerine elinizle yayarak yerleştirin.
  • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin.
  • Pişen böreği çıkarın ve biraz soğuyunca rulo yapın.
  • Dilimleyerek sıcak servis yapın.