Limonlu levrek nasıl yapılır? Limonlu levrek tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Levrek, hem beyaz etli hem de lezzetli bir balık olduğu için hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği balıklardan. Biz de sizin için isterseniz fırında isterseniz sıcak hava fritözünde yapabileceğiniz lezzetl bir levrek tarifi hazırladık. Bu levreği dilerseniz ıspanak yatağında ve baby patates ile servis edebilirsiniz.
Balık severler levreğe hayır diyemez. Biz de sizin için yazın bile büyük marketlerde rahatlıkla bulabileceğiniz lezzetli bir levrek tarifi ile geldik. Aynı zamanda yaptığınız bu levreği nelerle servis edebileceğinize dair alternartifler hazırladık. Levrek tarifimizi üç farklı pişirme önerisi ile hazırladık. Buna göre dilerseniz fırında, dilerseniz airfryer'da (sıcak hava fritözü) dilerseniz de kızartma olarak hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
LİMONLU LEVREK MALZEMELERİ
- 2 adet levrek fileto (orta boy, derili)
- 2 adet limon
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
SERVİS İÇİN (İSTEĞE GÖRE)
- 1 paket yıkanmış ıspanak
- Yarım kg baby patates (veya 2 adet orta boy patates)
- 1 adet kuru soğan
LİMONLU LEVREK YAPILIŞI
- Levrek filetolarını enlemesine ortadan ikiye bölün.
- Derili taraflarına bıçakla ince kesikler atın, balıkların her iki yüzeylerini de tuzlayın.
- Limonlardan 8 adet halka dilim kesin
Bu tarifi dilerseniz fırında dilerseniz sıcak hava fritözünde (airfryer) yapabilirsiniz.
- Airfryer’ı balık modunda çalıştırın ve 3 dakika ısınmasını bekleyin.
- Sıcak hazneyi fırça yardımıyla yağlayın. Balıkları da yağlayın.
- Hazneye önce limon dilimlerini yerleştirin.
- Her iki limon diliminin üzerine derisi yukarıda kalacak şekilde bir parça balık yerleştirin ve pişirme işlemine başlayın.
- Yaklaşık 7-8 dakika sonra balıkların üzeri kızarınca çıkarıp sıcak olarak servis edin.
Levreği fırında yapıyorsanız
- 180 derece fırında, 30-40 dakika kadar pişirin.
Levreği kızartma seviyorsanız, alternatif olarak şu şekilde pişirebilirsiniz:
- Levrek filetoları çok hafif tuzlayın ve una bulayın.
- Orta ateşte tavada zeytinyağını ısıtıp levrek filetoları ve limon dilimlerini ilave edin.
- Her bir tarafını 5 dk. pişirecek şekilde tersyüz ettikten sonra limon suyu ve su ilave edin.
- Tekrar tersyüz edin ve ocaktan alın. Afiyet olsun!
LİMONLU LEVREĞİN YANINA NE YAKIŞIR?
Balıkların yanına, tabağınızın biraz daha doyurucu olması için patates haşlayabilir veya fırında patates yapabilirsiniz.
Ayrıca dilerseniz ıspanak yatağında limonlu levrek de harika olur.
- Bunun için yıkadığınız ıspanakları tavada hafifçe döndürmeniz yeterli. İşin içine biraz daha lezzet katmak için 1 adet orta boy kuru soğanı öldürüp ardından üzerine ıspanakları ekleyip kavurabilirsiniz.
- Sunum için bir tabağa önce ıspanak kavurmayı, ardından üzerine porsiyon levreği yerleştirin.
- Yanına da birkaç adet baby patates ve bir dilim limon ile servis edin.
Afiyet olsun!