Yemek Limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi, yapılışı, malzemeler! Limonlu pişmeyen yaz pastası nasıl yapılır?

Limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi, yapılışı, malzemeler! Limonlu pişmeyen yaz pastası nasıl yapılır?

Paylaş
Limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi, yapılışı, malzemeler! Limonlu pişmeyen yaz pastası nasıl yapılır?

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi, hem pratik yapılan hem de tadına doyum olmayan şipşak bir tatlı. Peki, limonlu pişmeyen yaz pastası nasıl yapılır? Tabak tabak yiyeceğiniz limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Davetsiz misafire hızlıca hazırlayacağınız limonlu pişmeyen yaz pastası tarifi, 10 dakikada hazır bir pasta. Peki, limonlu pişmeyen yaz pastası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız yaz pastası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

LİMONLU PİŞMEYEN YAZ PASTASI TARİFİ

Limonlu pişmeyen yaz pastası malzemeler

  • 2 sıra kedi dili bisküvi (18-20 adet )
  • 1 su bardağı portakal suyu (bandırmak için)

Kreması için:

  • 2 soğuk krema (400 ml )
  • 1 sade labne (250 gr)
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 2 adet vanilya
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi

Jölesi için :

  • 1 adet limonun suyu
  • 250 ml portakal suyu (1,5 su bardağı)
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

LİMONLU PİŞMEYEN YAZ PASTASI YAPILIŞI

  • Kedidili bisküvileri portakal suyuna hızlıca bandırıp kalıba yerleştirin.
  • Kreması için önce soğuk krema, labne, vanilya ve toz şekeri sertleşinceye kadar mikser ile çırpın.
  • Limon kabuğu ve süzme yoğurdu ekleyip güzelce tekrar karıştırın.
  • Bisküvilerin üzerine döküp yayın.
  • Jölesi için tüm malzemeleri tencerede önce güzelce çırpıp altını açın ve kaynatın.
  • Ocaktan alın ara ara karıştırarak ılınmaya bırakın.
  • Yavaşça kremanın üzerine döküp yayın.
  • En az 3-4 saat buzdolabında soğutun.