Yemek Manca basıl yapılır? Manca tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Manca basıl yapılır? Manca tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Manca basıl yapılır? Manca tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yöresel bir lezzet olan manca tarifi, köz patlıcan biber salatası olarak da bilinir. Trakya'ya ait olan bu tarif, birçok yemeğin yanına yakışan oldukça lezzetli bir salatadır. Peki, manca nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve tadına doyum olmayan manca tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster fırında ister köz makinesinde isterseniz de direkt köz üzerinde közlediğiniz biber ve patlıcanlarla yapabileceğiniz manca tarifi, özellikle et ve tavuk yemeklerine çok yakışıyor. Peki, manca nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız manca tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MANCA TARİFİ

Manca malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı (Közlenmiş)
  • 4 adet kırmızı kapya biber (Közlenmiş)
  • 2 adet domates
  • 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 4 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

MANCA YAPILIŞI

  • Soğanı yemeklik doğrayın ve bir çimdik tuz ile ayrı bir tabakta ovun.
  • Güzelce ovduktan sonra bir süzgeç içerisine alarak sudan geçirin.
  • Bu işlemle soğanlarınızın acılığı gitmiş olacak.
  • Sarımsağı havanda bir çimdik tuz ile iyice dövün.
  • Közlenmiş patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyarak, kesme tahtasında bıçakla küp küp kıyın.
  • Domateslerin kabuklarını soyarak, küp küp doğrayın.
  • Maydanozları ince ince kıyın.
  • Tüm malzemeleri (patlıcan, biber, soğan, sarımsak, maydanoz, domates) uygun bir kapta, bir araya getirin.
  • Sirke, zeytinyağı ve tuz ilavesini yapın ve salatanızı servis tabağına alın.
  • Sirke, zeytinyağı ve tuz miktarlarını damak zevkinize uygun şekilde ayarlayabilirsiniz.