MasterChef risotto tarifi! Risotto nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
MasterChef eleme turunda şefler tarafından istenen risotto pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği risottonun birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen risotto tarifi...
20 Eylül 2024 , Cuma 16:31
Risotto yalnızca birkaç püf noktaya dikkat ederek son derece kısa süre içinde hazırlanabilecek yemekler arasında bulunuyor. Pratik ve az bir malzemeyle kolayca hazırlanabilen risotto nasıl yapışır? Lezzetli bir risottonun püf noktaları nelerdir? İşte Masterchef risotto tarifi hakkında merak edilenler...
Haberin Devamı
RİSOTTO TARİFİ
Risotto malzemeleri nelerdir?
- 1 su bardağı risotto pirinci
- 15 adet enginar kalbi
- 1 adet orta boy soğan
- 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı balzamik sirke
- 5 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı rendelenmiş
- Parmesan peyniri
- 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
RİSOTTO NASIL YAPILIR?
- Küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun.
- Soğan renk değiştirmeden kıyılmış sarımsak ekleyin.
- Ortadan ikiye bölünmüş enginar kalplerini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
- Tuz ve karabiberini ayarlayın.
- Balzamik sirke ekleyin. Ocağın ısısını yükseltip, pirinç katın.
- Sürekli karıştırarak, yavaş yavaş et suyu ilave edin.
- Suyunu çektikçe et suyu eklemeye devam edin.
- Ocaktan alıp, tereyağı, parmesan peyniri ve dereotu ilave edip iyice karıştırın.
- Sıcak olarak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Taş Kağıt Makas'ta yeni bölüm nefes kesti! Umut, Fecir’in kabusu oldu
- Masterchef'te eleme adayları belli oldu! Somer Şef'ten sert uyarı: Kazanma ihtimaliniz yok
- Hazırlıklar başladı! Sihirli Annem'in Çilek'i nişanlanıyor
- Yeşilçam yıldızlarının memleketleri neresi? İşte cevapları
- MasterChef’ten ayrılan Ayşe Ekiz’e sürpriz teklif! Yeni bir kariyer hayatı başlıyor