Yemek Mayasız sodalı pamuk gibi poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası! Mayasız sodalı poğaça nasıl yapılır?

Mayasız sodalı pamuk gibi poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası! Mayasız sodalı poğaça nasıl yapılır?

Paylaş
Mayasız sodalı pamuk gibi poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası! Mayasız sodalı poğaça nasıl yapılır?

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz mayasız sodalı poğaça tarifi, pamuk gibi yumuşacık olan bir lezzet. Peki, mayasız sodalı poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında tadına doyamayacağınız ve pamuk gibi yumuşacık olan mayasız sodalı poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Ana malzemeler yoğurt, soda, yumurta, yağ ve un olan mayasız sodalı poğaça tarifi, evde de kolaylıkla yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, mayasız sodalı poğaça nasıl yapılır? Yedikçe yedirten mayasız sodalı poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MAYASIZ SODALI POĞAÇA TARİFİ

Mayasız sodalı poğaça malzemeler

  • 1 şişe maden sodası
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
  • Tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un (200 ml su bardağı)

İç harcı için;

  • 1 kase tulum ve lor peyniri karışımı
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam
  • Çörek otu

MAYASIZ SODALI POĞAÇA YAPILIŞI

  • Hamur yoğurma kabına yumurtaları, yağları, yoğurdu alın.
  • Üzerine tuzunu, şekerini ve sodayı dökerek karıştırıp 2 bardak unu ilave edin ve kaşık ile karıştırın.
  • Kabartma tozunu ilave edin, diğer kalan unu ilave ederek el ile yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örterek 10 dakika bekletin.
  • Bu arada peyniri ufalayarak ince kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırın.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezeyi el ile bastırıp ortasına peynirli harç koyup D şeklinde kapatıp poğaçanın ortasına el ile yan tarafı bastırıp, pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp sürün.
  • Susam ve çörek otu serpin.
  • 180 derecede ısınmış fırında alt üst ayarda pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıkınca üzerini temiz bir örtü ile kapatın.