Yemek Menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Paylaş
Menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Ülkemizde İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen menengiç ağacının meyvesinden yapılan menengiç kahvesi, aslında kahve çekirdekleri kullanılmadan yapılıyor. Menengiç ağacı halk arasında çedene, çitlembik, çıtlık gibi isimlerle de anılıyor. Menengiç ağacından elde edilen meyveler önce kurutulup kavruluyor, ardından öğütülüyor. İsteğe göre su veya süt ile hazırlanabilse de sütlü olanı daha çok ilgi görüyor. Peki, menengiç kahvesi nasıl yapılır? Evde menengiç kahvesi hazırlamanın püf noktası...

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan menengiç kahvesi, birçok kişi tarafından da sevilerek tercih ediliyor. Peki, menengiç kahvesi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

MENENGİÇ KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Menengiç kahvesi malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı menengiç kahvesi
  • 2 fincan su veya süt
  • Toz şeker (isteğe göre)

Menengiç Kahvesi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak cezvenin içerisine 2 buçuk kaşık menengiç kahvesi koyun.
  • Kahvenin üzerine süt ekleyin ve malzemeleri karıştırın.
  • Süt ve kahve birbiriyle özdeşleştiğinde ocağın üzerine alarak orta ateşte hiç karıştırmadan pişirin.
  • Kahve taşmaya başladığında ocağın altını kapatın ve fincanlara bölüştürün.
  • Tarifte verilen ölçüler 2 kişiliktir.
  • Kişi sayısına göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz.