Yemek Mercimekli kruvasan börek nasıl yapılır? Mercimekli kruvasan börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Mercimekli kruvasan börek nasıl yapılır? Mercimekli kruvasan börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Mercimekli kruvasan börek nasıl yapılır? Mercimekli kruvasan börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

5 çayına veya akşam misafirlerinize servis edebileceğiniz mercimekli kruvasan börek tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, mercimekli kruvasan börek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve oldukça doyurucu mercimekli kruvasan börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem görüntüsü hem de lezzetiyle tadına doyum olmayan mercimekli kruvasan börek tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği şahane bir tarif. Peki, mercimekli kruvasan börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mercimekli kruvasan börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MERCİMEKLİ KRUVASAN BÖREK TARİFİ

Mercimekli kruvasan börek malzemeler

  • 4 adet hazır yufka

Mercimekli iç harç için;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Yufkalara sürülecek olan sos için;

  • 50 gram (Yaklaşık 2 yemek kaşığı) tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çimdik karbonat

MERCİMEKLİ KRUVASAN BÖREK YAPILIŞI

  • Öncelikle mercimekli iç harç için 1 su bardağı mercimeği yeterince su ile haşlayın.
  • Mercimekler haşlandıktan sonra süzün ve tencereye 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip, doğranan soğanları içinde kavurun.
  • 1 yemek kaşığı salçayı ve baharatları da ekledikten sonra mercimekleri de bu karışıma ilave edip, karıştırın.
  • Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın.
  • Bu işlemlerden sonra sosu hazırlayın.
  • Öncelikle tereyağını eritin.
  • Diğer tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp tereyağını da ekleyin ve çırpma teli ile çırpın.
  • Önemli olan un ve nişastayı topak topak bırakmayın.
  • Yufkaları bütün olarak serip araya tek tek sos sürerek 4 yufkayı üst üste dizin.
  • En son katın da üstüne sos sürüp önce yufkaları dörde ardından da her bir parçayı 8 e bölün.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, börekleri dondurucuya atın.
  • 1 gece beklediğinde daha güzel olacaktır.
  • Pişirmek istediğiniz zaman çıkarıp, üzerine yumurta sarısı sürerek fırına verebilirsiniz.
  • 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra enfes çıtır çıtır börekleri servis edebilirsiniz.