Yemek Mevsim meyveli yulaf lapası nasıl yapılır? Mevsim meyveli yulaf lapası tarifi, malzemeleri, yapılışı

Mevsim meyveli yulaf lapası nasıl yapılır? Mevsim meyveli yulaf lapası tarifi, malzemeleri, yapılışı

Paylaş
Mevsim meyveli yulaf lapası nasıl yapılır? Mevsim meyveli yulaf lapası tarifi, malzemeleri, yapılışı

Mevsim geçişinde beslenme ve diyet konusunda bilgi veren ve kıştan kalma kiloları bir anda vermenin metabolizma hızına olumsuz etkileri olacağı konusunda uyarıda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Benan Koç, kışın aldığınız kiloları verebilmek için yaptığınız diyette ara öğün olarak tüketebileceğiniz mevsim meyveli yulaf lapası tarifi verdi.

Mevsim meyveleri ile istediğiniz gibi lezzetlendirebileceğiniz mevsim meyveli yulaf lapası tarifi hem lezzetli hem doyurucu hem de hafif bir ara öğün. Beslenme ve Diyet Uzmanı Benan Koç'un Posta.com.tr okuyucuları için verdiği mevsim meyveli yulaf lapası malzemeleri ve tarifini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

MEVSİM MEYVELİ YULAF LAPASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı bitkisel süt veya yarım yağlı süt
  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 adet küçük muzun yarısı
  • 10 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı bitter damla çikolata
  • 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi

MEVSİM MEYVELİ YULAF LAPASI YAPILIŞI

  • Yulafı rondodan çekin
  • 1 su bardağı süt ile rondoda çektiğiniz yulafı çırpma teli ile karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Puding kıvamı alınca ateşten tencereyi alın.
  • 1 adet küçük muzun yarısını çatal ile püre haline getirin ve puding kıvamının içine katıp karıştırın.
  • Yulaf lapasının üstünü çilek dilimleri, damla çikolata ve hindistan cevizi rendesi ile süsleyin.

Afiyet olsun!