Yemek Mısır unlu poğaça nasıl yapılır? Mısır unlu poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Mısır unlu poğaça nasıl yapılır? Mısır unlu poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Mısır unlu poğaça nasıl yapılır? Mısır unlu poğaça tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz mısır unlu poğaça tarifi, yapılması kolay olduğu gibi lezzetiyle de hafızalara kazınan şahane bir tarif. Peki, mısır unlu poğaça nasıl yapılır? Yedikçe yiyeceğiniz ve tadına doyamayacağınız mısır unlu poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster kahvaltıda isterseniz de çay ve kahve keyfinize lezzet katacak mısır unlu poğaça tarifi, hem kolay hem de nefis bir lezzet sahip. Peki, mısır unlu poğaça nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız mısır unlu poğaça tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MISIR UNLU POĞAÇA TARİFİ

Mısır unlu poğaça malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı mısır unu (250 gr)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram mis tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 150 gram tam yağlı taze beyaz peynir
  • Çeyrek demet dereotu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

MISIR UNLU POĞAÇA YAPILIŞI

  • Uygun bir yoğurma kabına yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tereyağı, tuz, kabartma tozu ve mısır ununu alın.
  • Ardından malzemeleri elle karıştırarak yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru yoğurmaya devam edin.
  • Hamur kıvam alıp toparlandıktan sonra bir kenara alın ve iç harcını hazırlayın.
  • İç harcı için beyaz peyniri karıştırma kabına alın ve çatalla ezin.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın.
  • Hamuru parçalar kopartarak yuvarlayın ve elle bastırarak çok az genişletin.
  • Daha sonra hamuru ortasına iç harçtan yerleştirerek ‘D’ şeklinde kapatın.
  • Şekillenen hamurları fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın.