Yemek Muhallebili fıstıklı baklava nasıl yapılır? Muhallebili fıstıklı baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Muhallebili fıstıklı baklava nasıl yapılır? Muhallebili fıstıklı baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Muhallebili fıstıklı baklava nasıl yapılır? Muhallebili fıstıklı baklava tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Birçok kafede karşınıza çıkan muhallebili fıstıklı baklava tarifi, hem şerbetli hem de sütlü tatlı sevenlerin favori lezzeti haline gelecek şahane bir lezzet. Peki, muhallebili fıstıklı baklava nasıl yapılır? İster misafirlere isterseniz de yemekten sonra ailenize servis edebileceğiniz şahane muhallebili fıstıklı baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak muhallebili fıstıklı baklava tarifi, evde yapabileceğini en güzel tatlı tariflerinden birisi. Peki, muhallebili fıstıklı baklava nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız muhallebili fıstıklı baklava tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

MUHALLEBİLİ FISTIKLI BAKLAVA TARİFİ

Muhallebili fıstıklı baklava malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 60 gr tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı tozşeker
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • Toz antep fıstığı

MUHALLEBİLİ FISTIKLI BAKLAVA YAPILIŞI

  • Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz muhallebili baklava tatlısında.
  • Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Soğumaya bırakın.
  • 3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın.
  • Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
  • Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün.
  • 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün.
  • Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın.