Yemek Nane reçeli nasıl yapılır? Nane reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Nane reçeli nasıl yapılır? Nane reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Nane reçeli nasıl yapılır? Nane reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Farklı lezzet arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olan nane reçeli tarifi, tadıyla hafızalara kazınan farklı bir lezzet. Peki, nane reçeli nasıl yapılır? Enfes kıvamı ve şahane lezzetiyle yapılışı kolay nane reçeli tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem ferah hem de tatlı mı tatlı nane reçeli tarifi, küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği şahane bir lezzet. Peki, nane reçeli nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız nane reçeli tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

NANE REÇELİ TARİFİ

Nane reçeli malzemeler

  • 1 demet nane (Yaprakları ayıklanmış)
  • 1,5 litre su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon (Küçük dilimlenmiş)

NANE REÇELİ YAPILIŞI

  • Öncelikle bir tencerede su ve şekeri birlikte kaynatın.
  • Bu esnada nane yapraklarını yıkayın, çürümüş olanları ayırın.
  • Karışım şerbet kıvamını aldığında, yıkanmış nane yapraklarını ilave edin.
  • Reçel kıvam alınca, içerisine dilimlenmiş limonu da ekleyin.
  • 5 dakika daha orta ateşte pişirip ocaktan alın.

PÜF NOKTASI

  • Nane reçelinin en önemli püf noktası kıvamının çok kalın olmamasıdır. Soğudukça kalınlaşan ve şekerlenmeye müsait bir yapısı olduğu için sıvı haldeyken ocaktan alın.