Yemek Nişastalı çıtır börek nasıl yapılır? Nişastalı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Nişastalı çıtır börek nasıl yapılır? Nişastalı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Nişastalı çıtır börek nasıl yapılır? Nişastalı çıtır börek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çıtır çıtır börek hazırlamak isteyenler için enfes bir lezzet olan nişastalı çıtır börek tarifi, asla karşı koyamayacağınız ve yedikçe yiyeceğiniz bir lezzet. Peki, nişastalı çıtır börek nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği nişastalı çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Üzerine bol susam veya çörekotu serpebileceğiniz nişastalı çıtır börek tarifi, tahmin edebileceğinizden çok daha kolay yapılan bir lezzet. Peki, nişastalı çıtır börek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız nişastalı çıtır börek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

NİŞASTALI ÇITIR BÖREK TARİFİ

Nişastalı çıtır börek malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • Peynir çeşitleri (kaşar, beyaz peynir, tulum peyniri)

Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

NİŞASTALI ÇITIR BÖREK YAPILIŞI

  • Yufkalar düz bir zemine serilir. Nişasta ve yağ karıştırılır.
  • Serilen yufkalara fırça ile sürülür.
  • Kaşar, tulum peyniri, beyaz peynir bir tabakta ezilir, üzerine biraz sıvı yağ gezdirerek harç hazırlanır.
  • Yağlanmış yufkalara uzunca sıralanır. Yufkalar sarılır. Eşit boyutta kesilir.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür. Susam serpilir.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.