1975 yılında kendini Los Angeles’taki (LA) Ma Maison isimli ünlü Fransız bistro lokantasının şefi olarak bulan, bu restoranda daha o yıllarda Michael Caine, Jack Lemmon, David Janssen (yani bizim kaçak Dr. Kimble), Jacqueline Bisset, Joan Collins, Morgan Fairchild gibi ünlü Hollywood startlarına hizmet veren Wolfgang Puck, dünyaca ünlü bir şef.
Sürekli araştıran, içgüdülerini süratle bütünsel bir vizyona çevirmeyi iyi beceren ve uzun yıllardır bu görkemli gecenin menüsünü de hazırlayan Wolfgang Puck, menüye aldığı Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı hakkında şu açıklamalarda bulundu:
Türkiye geleneksel tarifleri ve organik ürünleri sayesinde dünya mutfaklarının en zenginlerinden. Türk mutfağında keşfedilecek birçok tarif ve ürün var. Türkiye’nin 7 bölgesi de lezzet, tarih ve kültür dolu. Türkiye’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken ve lezzetli yemekleri olan birçok şehir mevcut. Ailem ve ben her yaz severek Türkiye’yi ziyaret ediyoruz.