Yemek Padişah tatlısı nasıl yapılır? Padişah tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Padişah tatlısı nasıl yapılır? Padişah tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Padişah tatlısı nasıl yapılır? Padişah tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Farklı şerbetli tatlı tarifi denemek isteyenler için padişah tatlısı tarifi, oldukça ideal bir lezzet olacak. Peki, padişah tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz padişah tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak padişah tatlısı tarifi, evde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, padişah tatlısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız padişah tatlısı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

PADİŞAH TATLISI TARİFİ

Padişah tatlısı malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un 

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 3-4 damla limon suyu

PADİŞAH TATLISI YAPILIŞI

  • Şerbet için; şeker ve suyu ocağa al kaynayınca limon ekle ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Pekmezi ekleyip karıştırın, şerbet hazır soğumaya bırakın.
  • Hamur için yumurtayı kaba alın ve güzelce köpürene kadar çırpın, köpürmesi önemli yumurta kokmaması için.
  • Sıvı yağ, katı yağ ekleyip karıştırın.
  • Ardından kalan tüm malzemeyi kaba alıp karıştırın, güzelce özleşene kadar yoğurun.
  • Tezgaha hamurunu alın uzun ince şekil ver kesin.
  • Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey hindistan cevizi ve galetanın taneli yapısından hamur kum gibi ayrılabilir bu pişince kıyır kıyırlık
  • katması için hamur olmaması için eklenen malzemedir.
  • Şekil verirken kenardan el ile bastırın çatlamasına izin vermeden şekil verin.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğun fırın tepsine dizin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırına atın.
  • 20-30 dakika piştikten sonra fırından alın.
  • İlk sıcaklığı gidince kepçeyle yavaş yavaş şerbetini ekleyin.