Yemek Pastacı kreması nasıl yapılır? Pastacı kreması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pastacı kreması nasıl yapılır? Pastacı kreması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pastacı kreması nasıl yapılır? Pastacı kreması tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Evde lezzetli mi lezzetli pastalar yapmak isteyenlerin en önemli malzemesi pastacı kreması tarifi. Peki, evde pastacı kreması nasıl yapılır? İster çilekli, ister çikolatalı, ister meyveli isterseniz de sade olarak tüketebileceğiniz tadı şahane pastacı kreması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hazır pastaların yerini aratmayacak pastalar yapmanın püf noktası pastacı kreması tarifinden geçiyor. Peki, pastacı kreması nasıl yapılır? İşte, tadına doyamayacağınız pastacı kreması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

PASTACI KREMASI TARİFİ

Pastacı kreması malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2, 5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket toz krem şanti

PASTACI KREMASI YAPILIŞI

  • Bir tencereye un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun.
  • Bir çırpıcı vasıtasıyla malzemeleri şöyle bir harmanlayın.
  • Daha sonra sütü eklerken bir taraftan da çırpıcıyla hızlı ve kıvrak hareketlerle çırpın ki malzemeler içerisinde topaklanma yapmasın.
  • Ardından yumurta sarısını da ekleyip dağıtın ve ocağın üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan aldığınız krema ılıyınca toz krem şantiyi de ekleyip mikserde yüksek devirde bembeyaz olana kadar çırpın.
SIRADAKİ HABER