Yemek Patates ve kaşar dolgulu kolay bazlama tarifi, yapılışı, malzemeler! Patates ve kaşar dolgulu bazlama nasıl yapılır?

Patates ve kaşar dolgulu kolay bazlama tarifi, yapılışı, malzemeler! Patates ve kaşar dolgulu bazlama nasıl yapılır?

Paylaş
Patates ve kaşar dolgulu kolay bazlama tarifi, yapılışı, malzemeler! Patates ve kaşar dolgulu bazlama nasıl yapılır?

Günün her saati afiyetle yiyeceğiniz patates ve kaşar dolgulu kolay bazlama tarifi, hem yapması çok pratik hem de tadı enfes bir lezzet. Peki, patates ve kaşar dolgulu bazlama nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği ve tadına doyamayacağı patates ve kaşar dolgulu bazlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz patates ve kaşar dolgulu bazlama tarifi, hem kahvaltıların hem de çay ve kahve keyiflerinin vazgeçilmezi. Peki, patates ve kaşar dolgulu bazlama nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patates ve kaşar dolgulu bazlama tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATES VE KAŞAR DOLGULU BAZLAMA TARİFİ

Patates ve kaşar dolgulu bazlama malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Tuz

İçi için:

  • 1 haşlanmış patates
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz

PATATES VE KAŞAR DOLGULU BAZLAMA YAPILIŞI

  • Patates haşlanır hazır edilir.
  • Haşlandıktan sonra üzerine tuz ve mayonez eklenip püre kıvamına getirilir.
  • Kaşar peyniri rendelenip bir kenara alınır.
  • Hamuru için gereken malzemeler bir kasede yoğurulur yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Üzeri streçle kapatılır 30 dk buzdolabında dinlendirilir.
  • Süre sonunda hamur tezgaha alınıp merdaneyle inceltilir. Çok aşırı ince yapmayın ki yırtılma olmasın.
  • İç dolgusu koyulduktan sonra biraz daha açıyoruz daha da incelmiş oluyor.
  • Orta kısmına hazırlanan patates püresi pasta tabağı büyüklüğünde yayılır.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tekrar patates püresi koyulur.
  • Kenarlarda kalan hamurlar toplanarak iyice kapatılır.
  • Ters çevrilip merdaneyle çok hafif daha baskı uygulayarak tava büyüklüğüne getirilir.
  • Uygun bir tavaya tereyağı alınıp eritilir.
  • Hazırlanan bazlama tavaya koyulup kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Alt taraf kızardıktan sonra ters çevrilip yine tereyağı koyulur diğer yüzü de aynı şekilde pişirilir.