Yemek Patatesli Boşnak mantısı nasıl yapılır? Patatesli Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patatesli Boşnak mantısı nasıl yapılır? Patatesli Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patatesli Boşnak mantısı nasıl yapılır? Patatesli Boşnak mantısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saatinde afiyetle yiyebileceğiniz patatesli Boşnak mantısı tarifi, evde yapabileceğiniz en güzel lezzetlerden birisi. Peki, patatesli Boşnak mantısı nasıl yapılır? Tabak tabak yemek isteyeceğiniz, herkesin tarifini soracağı patatesli Boşnak böreği mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yapması ayrı yemesi ayrı lezzetli olan patatesli Boşnak mantısı tarifi, her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şahane bir tarif. Peki, patatesli Boşnak mantısı nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız patatesli Boşnak böreği mantısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATESLİ BOŞNAK MANTISI TARİFİ

Patatesli Boşnak mantısı malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru yağlamak için:

  • 2,5 kaşık tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3-4 bardak un

İç harcı için:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan rendesi
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • Çay kaşığı ucu tuz
  • Biraz yağ
  • Pul biber

PATATESLİ BOŞNAK MANTISI YAPILIŞI

  • Hamuru için su, tuz, unu azar azar ilave ederek kontrollü 7 dakika kadar yoğurun.
  • Orta sertlikte bir hamur elde edin.
  • Bezelere ayırıp 10 dakika üzerini kapatıp dinlendirin, dinlenen hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın tek tek yağlayıp tekrar üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru elle hafif büyütüp çarşaf böreği yapar gibi el ile açın.
  • Bir kenarına patates harcından koyup rulo olacak şekilde kendinize çekerek döndürün.
  • Küçük parçalar halinde kesip içe doğru kapatıp tepsiye alın.
  • Üzerine kalan yağdan hafif sürüp alt üst ayar 160 derece fırında pişirin.
  • Sarımsağı yoğurda rendeleyin tuz koyup çırpın.
  • Servis tabağına alınan mantının üzerine gezdirin yağda yakılmış pul biber gezdirin.