Yemek Patatesli gözleme nasıl yapılır? Patatesli gözleme tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patatesli gözleme nasıl yapılır? Patatesli gözleme tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patatesli gözleme nasıl yapılır? Patatesli gözleme tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz patatesli gözleme tarifi, hem evde kolayca yapabileceğiniz bir tarif hem de oldukça lezzetli. Peki, patatesli gözleme nasıl yapılır? İster ara öğün isterseniz de ana öğün olarak tüketeceğiniz şahane patatesli gözleme tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız patatesli gözleme tarifi, tahmin edilenden çok daha lezzetli. Peki, patatesli gözleme nasıl yapılır? Kolayca yapabileceğiniz ve tadına doyamayacağınız patatesli gözleme tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATESLİ GÖZLEME TARİFİ

Patatesli gözleme malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 3 patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Üzeri için
  • 50 gram tereyağı

PATATESLİ GÖZLEME YAPILIŞI

  • Un, tuz ve mayayı yoğurma kabına alarak harmanlayın.
  • Su ve zeytinyağını ekleyip yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvam için gerekirse azar azar un veya su ilavesi yapın.
  • Hamuru 8 bezeye ayırın.
  • Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyunu süzüp bir kaseye alın ve çatalla ezin. Tuz, karabiber, pul biber ekleyip soğumaya bırakın.
  • Her bir bezeyi unlanmış zeminde merdane ile açın.
  • Patatesli harcı hamurun yarısına yayın ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Kenarlarını bastırarak yapıştırın.
  • Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp gözlemeleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  • İki tarafına tereyağı sürüp sıcak servis yapın.