Yemek Patatesli pratik Sarıyer böreği nasıl yapılır? Patatesli Sarıyer böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Patatesli pratik Sarıyer böreği nasıl yapılır? Patatesli Sarıyer böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Patatesli pratik Sarıyer böreği nasıl yapılır? Patatesli Sarıyer böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İstanbul'un Sarıyer ilçesiyle adını duyurmuş Sarıyer böreği, patatesli Sarıyer böreği tarifi ile tadı damaklara kazınıyor. Peki, patatesli Sarıyer böreği nasıl yapılır? İster öğün olarak isterseniz de misafir tabaklarında servis edebileceğiniz pratik patatesli Sarıyer böreği tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Kokusu ayrı görüntüsü ayrı güzel Sarıyer böreği tarifi, bu tarif ile pratik bir şekilde yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, patatesli pratik Sarıyer böreği nasıl yapılır? Yedikçe yedirten ve tadına doyamayacağınız patatesli Sarıyer böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PATATESLİ PRATİK SARIYER BÖREĞİ TARİFİ

Patatesli Sarıyer böreği malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (40-45 adet)

İç harcı için :

  • 4-5 adet orta büyüklüğünde patates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için:

  • 100gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çay bardağı maden suyu (soda)

PATATESLİ SARIYER BÖREĞİ YAPILIŞI

  • Patatesleri haşlayın.
  • Soğanı küp kesip zeytinyağı ile soteleyin, salçayı ekleyip 2 tur kavurun ve haşlanmış patateslere ekleyin.
  • Baharatlarla hepsini güzelce ezerek harmanlayın.
  • Sosu bir kapta karıştırın.
  • 2 adet yufka tezgaha alın.
  • 2 yemek kaşığı sos sürün 2 adet yufka üzerine örtün.
  • 1 yemek kaşığı tekrar sos sürün bir şerit patatesli harçtan koyup rulo şeklinde güzelce sarın.
  • Hepsini tepsiye dizin ve kalan sosun tamamını üzerine sürün.
  • 10 -15 dakika çekmesini bekleyin, parçalara kesin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.