Yemek Pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler pidel Arnavut paçası tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinden pideli Arnavut paça tarifi araştırmaya başladı. Peki, pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız pideli Arnavut paçası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yöresel lezzet sevenlerin tadına doyamayacağı pideli Arnavut paçası tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir akşam yemeği. Peki, pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pideli Arnavut paçası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

PİDELİ ARNAVUT PAÇASI TARİFİ

Pideli Arnavut paçası malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 200 gr haşlanıp didiklenmiş tavuk

PİDELİ ARNAVUT PAÇASI YAPILIŞI

  • Yumurta, sirke, dövülmüş sarımsak ve tuz bir tencerede iyice çırpılır, tavuk suyu eklenir.
  • Üstüne de un eklenerek boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Kısık ateşte ağır ağır tahta kaşıkla muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra servis tabağına alınır.
  • Ayrı bir tavada tereyağı eritilir içerisine pul biber katılır, hafifçe kızdırılır.
  • Paçaların üzerine didiklenmiş tavuklar eklenir, üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
SIRADAKİ HABER