YemekPirinçli kabak yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler: Pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır?

Pirinçli kabak yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler: Pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır?

Pirinçli kabak yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler: Pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır?

Hem besleyici hem de doyurucu bir tarif olan pirinçli kabak yemeği tarifi, 7'den 70'e herkesin yiyebileceğini bir tarif. Peki, pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Her lokmasında severek yiyeceğiniz pirinçli kabak yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Diyet listelerinde vazgeçilmezi olan pirinçli kabak yemeği tarifi, oldukça sağlıklı ve lezzetli bir öğün. Peki, pirinçli kabak yemeği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız pirinçli kabak yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ TARİFİ

Pirinçli kabak yemeği malzemeler

  • 1 kg kabak
  • 1 fincan pirinç
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz
  • Tatlı toz biber
  • Tuz
  • Sıcak su

PİRİNÇLİ KABAK YEMEĞİ YAPILIŞI

  • Tencereyi ocağa almadan sıvı yağ dökün.
  • Halka halka doğranmış kabakları tencereye düzenli bir şekilde yerleştirin.
  • Üzerine toz biber serpiştirin.
  • Sonra pirinçleri mümkün olduğunca kabakların üzerinde kalacak şekilde serpiştirin.
  • Üzerini istediğiniz kadar maydanozla süsleyin.
  • Son olarak tuzunu ilave edip tencereyi ocağa alın.
  • Yaklaşık 1 parmak yüksekliğinde sıcak suyu, tencerenin kenarlarından, görseli bozmayacak şekilde dökün.
  • Dökülen su kaynamaya başlayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
SIRADAKİ HABER