Yemek Sağlıklı tarif: Karadut reçeli tarifi

Sağlıklı tarif: Karadut reçeli tarifi

Paylaş
Sağlıklı tarif: Karadut reçeli tarifi

Karadut sağlık açısından oldukça önemli bir meyvedir. Hem lezzetli hem de sağlıklı olan karadut meyvesini değerlendirebileceğiniz karadur reçeli tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için karadut reçeli tarifi arıyor ya da karadut reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Karadut reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Tadına doyamayacağınız karadut reçeli tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için karadut reçeli tarifi arıyor ya da karadut reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Karadut reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Haberin Devamı

Karadut reçeli tarifi

Karadut reçeli malzemeleri

  • 2 kase karadut
  • 1,5 kase toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu

Karadut reçeli yapılışı

Saplarını ayıkladığınız karadutları ezmeden yıkayın. Reçel yapacağınız tencereye bir sıra meyve bir sıra şeker olacak şekilde malzemeleri yerleştirin. Meyveleri sularını salmaları için en az 3 saat kapağı kapalı halde bekletin. Reçeli yapmadan önce limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da malzemelere ilave edip kaynatmaya başlayın. Arada karıştırarak pişirdiğiniz reçelin kıvamı koyulaştığında altını kapatın. Oda sıcaklığına gelen reçeli kavanozlara bölüştürüp ağzını sıkıca kapatın.