Yemek Şekerpare nasıl yapılır? MasterChef şekerpare tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Şekerpare nasıl yapılır? MasterChef şekerpare tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Şekerpare nasıl yapılır? MasterChef şekerpare tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tv8 ekranlarının sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de yarışmacılar şekerpare tarifi yaptı. Ekranların başındaki izleyiciler ise internette hemen şekerpare tarifi araştırmaya başladı. Peki, evde şekerpare nasıl yapılır? Yedikçe yedirten şekerpare tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Birçok kişinin severek yediği şekerpare tarifi, evde yapabileceğiniz hem kolay hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, evde şekerpare nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız şekerpare tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞEKERPARE TARİFİ

Şekerpare malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta
  • 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya

Üzerine:

  • Fındık

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

ŞEKERPARE YAPILIŞI

  • Unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın.
  • Pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı unun ortasındaki boşluğa koyun. Ortadaki malzemeyi una karıştırmadan elinizle yoğurun.
  • Daha sonra unu da karıştırın ve tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Ortalarına fındık batırın.
  • Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 15 dakika, pişirin.
  • Daha sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürüp 10 dakika daha pişirin ve soğuması için bir kenara alın.
  • Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
  • Limon suyunu ekleyin ve bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğuk tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin.
  • Tatlının üzerini streç filmle kapatın ve 15 dakika bekletin.
  • Daha sonra servis yapın.