Yemek Soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi, malzemeleri, püf noktası

Soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi, malzemeleri, püf noktası

Paylaş
Soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi, malzemeleri, püf noktası

Daha önce soğan dolması denemediyseniz etsiz, kıymasız bu tarife mutlaka göz atın. Farklı bir yağ ile çok daha farklı bir lezzet elde edebileceğiniz soğan dolmasında isterseniz sadece zeytinyağı, dilerseniz soya yağı kullanabilirsiniz. Tarifi zenginleştirmek için kaşar peyniri de kullandık ancak siz dilerseniz hiç peynir kullanmayabilirsiniz. Hazırsanız, tarifi veriyoruz!

Nefis zeytinyağlı soğan dolması tarifi nasıl yapılır, öğrenmek için haberimize göz atın! Daha önce MasterChef programında da yapılan ve çok merak edilen soğan dolması tarifi için kolları sıvama zamanı! İşte malzemeler ve tarif...

Haberin Devamı

ZEYTİNYAĞLI SOĞAN DOLMASI MALZEMELERİ

  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı soya yağı (veya zeytinyağı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 fincan tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 - 2 demet dereotu

SOĞAN DOLMASI YAPILIŞI

  • Bir tavada yağı kızdırıp pirinçleri kavurun.
  • İçine ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu, tuz ve kırmızı biberi ekleyip biraz daha kavurun.
  • Pirinçler göz göz olunca 1 fincan tavuk suyunu ekleyip çekene kadar kaynatın.
  • Soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın.
  • İçlerine hazırlamış olduğunuz pirinçli karışımdan doldurun ve fırın kabına dizin.
  • Dolmaların üzerine kaşar peynir rendesi serpip 20 dakika soğanlar pişene kadar fırınlayın.

Afiyet olsun!