Yemek Susamlı çıtır et nasıl yapılır? Susamlı çıtır et tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Susamlı çıtır et nasıl yapılır? Susamlı çıtır et tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Susamlı çıtır et nasıl yapılır? Susamlı çıtır et tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Çin mutfağının vazgeçilmezi olan susamlı çıtır et tarifi, birçok kişinin severek yediği enfes bir lezzet. Peki, susamlı çıtır et nasıl yapılır? Hem kolayca yapabileceğiniz hem de şık sunumlarla servis edebileceğiniz susamlı çıtır et tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Hızlıca hazırlayabileceğiniz susamlı çıtır et tarifi, lezzetiyle de hafızalara kazınıyor. Peki, susamlı çıtır et nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız susamlı çıtır et tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

SUSAMLI ÇITIR ET TARİFİ

Susamlı çıtır et malzemeler

  • 300 gram dana eti
  • 5 adet yeşil dolmalık biber
  • 2 çay kaşığı beyaz susam
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket karbonat
  • 1 şeker kaşığı bal
  • Bir tutam soğan tozu
  • Bir tutam sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Tuz

SUSAMLI ÇITIR ET YAPILIŞI

  • Öncelikle eti uzunlamasına ince ince kesin ve derin bir kaseye alın.
  • Soğuk suya nişasta ve karbonat atıp karıştırın.
  • Etin olduğu kaseye zeytinyağı, sarımsak tozu, soğan tozu, soya sosu, bal, ve baharatları da ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • En son nişastalı karışımı da etlerin üzerine ekleyip son kez karıştırın.
  • Diğer yandan biberleri doğrayın.
  • Tavaya yağı alıp yüksek ateşte önce biberleri, sonrasında susamları atıp kavurun.
  • Ardından marine eti tavaya ekleyin ve yavaş yavaş karıştırın, pişirmeye bırakın.
  • Etler suyunu çektiğinde ve karamelize olduğunda ocağın altını kapatıp pilav ya da noodle ile servis edin.