Yemek Tantuni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tantuni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tantuni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tantuni tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün Mersin yöresine ait şahane lezzetlerden birisi olan tantuni tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internet üzerinden tantuni tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, Tantuni nasıl yapılır? Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz tantuni tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem kolay hem de lezzetli tarif arayanlar için Mersin yöresinin enfes lezzetlerinden biri olan tantuni tarifi, oldukça iyi bir alternatif olacak. Peki, tantuni nasıl yapılır? İster et isterseniz de tavukla yapabileceğiniz tantuni tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

ET TANTUNİ TARİFİ

Haberin Devamı

Tantuni malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 5 adet domates
  • 4 adet kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Ekmeği için;

  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Sunumu için;

  • Kırmızı lahana
  • Biber turşusu
  • Turp
  • Roka

ET TANTUNİ YAPILIŞI

  • Etleri çok ince ve kısa şeritler halinde doğrayın, soğuk suyun içerisine alın tuz ekleyin, 15-20 dakika haşlayın, süzün ve haşladığınız suyu dökmeyin.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp kızdırın.
  • Haşladığımız tantuni etlerini tavaya alıp kavurun.
  • Süzdüğünüz et suyundan 2-3 yemek kaşığı tavaya ekleyin.
  • Et suyu buharlaşınca üzerine sıvı yağ ekleyip etleriniz kızarana kadar pişirin.
  • Tuz ve pul biber , kırmızı toz biber ekleyip tatlandırın.
  • Tantuni ekmeği için; Bir kabın içine un koyup ortasını havuz gibi açın.
  • Yoğurt, sıvı yağ , tuz ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Bezelere ayırın, tezgaha un serpip servis tabağı büyüklüğünde açın, yağsız tavada çevirerek pişirin.

TAVUK TANTUNİ TARİFİ

tavuk tantuni malzemeler

  • 3 adet tavuk göğsü
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • Lavaş ekmeği

İç malzemesi için:

  • 2 adet kuru soğan
  • 2-3 domates
  • Maydanoz
  • Tuz

TAVUK TANTUNİ YAPILIŞI

  • Tavukları küçük küpler halinde doğrayın ve bir tencerede haşlayın.
  • Soğanları piyazlık doğrayın.
  • Maydanozları doğrayıp tuz ve soğanla karıştırın.
  • Domatesleri de küp küp doğrayın.
  • Haşladığınız tavukları süzüp suyunu kenara alın.
  • Etleri geniş bir tavaya aktarıp üzerine zeytinyağını ilave edin.
  • Yağ ısınırken baharatları da tavaya ekleyin ve iyice kavurun.
  • Lavaşları tavanın üzerine kapatarak yağlayın.
  • Yağladığınız lavaşların üzerine domatesleri ve soğanları yayın.
  • Etleri de soğanların üzerine yerleştirip dürüm yapın.
  • Tantuninizi taze ekmek arasında da servis edebilirsiniz.