Yemek Tavuk ayağı yemeği nasıl yapılır? Tavuk ayağı yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Tavuk ayağı yemeği nasıl yapılır? Tavuk ayağı yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Tavuk ayağı yemeği nasıl yapılır? Tavuk ayağı yemeği tarifi, yapılışı, malzemeler

Asya mutfağının popüler lezzetlerinden biri olan tavuk ayağı yemeği, Türkiye'de de araştırılmaya başlanıyor. Peki, tavuk ayağı yemeği nasıl yapılır? Asya sokaklarında bolca bulunan ve ülkemizde de denenmeye başlayan tavuk ayağı yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Dünya mutfağından lezzetler tatmayı sevenler için oldukça iyi bir alternatif olan tavuk ayağı tarifi, son zamanlarda internette sıklıkla aratılıyor. Peki, tavuk ayağı yemeği nasıl yapılır? Farklı lezzetler denemek isteyenler için tavuk ayağı yemeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUK AYAĞI YEMEĞİ TARİFİ

Tavuk ayağı yemeği malzemeler

  • 32 tavuk ayağı
  • 1/2 bardak balzamik sirke
  • 1/3 bardak su
  • 6 büyük dilim zencefil (ince, taze)
  • 1/3 fincan soya sosu
  • 1/4 bardak şeker
  • 2 çay kaşığı acı toz biber
  • 2 yemek kaşığı istiridye sosu
  • 2 yemek kaşığı
  • Hoisin sosu
  • 2 tomurcuk
  • Yıldız anason
  • 1 çubuk tarçın
  • 6 dal ince kıyılmış taze soğan
  • 2 yemek kaşığı yeşil soğan (kıyılmış)
  • Garnitür: 1 çorba kaşığı susam

TAVUK AYAĞI YEMEĞİ YAPILIŞI

  • Tuz ile tavuk ayaklarını ovalayın ve 10 dakika bekletin, soğuk suda durulayın.
  • Ayakları hızlı bir şekilde kaynatılmış tuzlu suda bir tencereye koyun, 5 dakika sulandırın ve iyice süzün.
  • Tavuk ayakları, daha fazla pişirmeniz gerekene kadar bir gün için kenara ve buzdolabına alınabilir.
  • Yüksek ateşte ısıtılmış tavada soteleyin.
  • Kalan malzemeleri (garnitür hariç) ekleyin ve kaynatın.
  • Yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.
  • Tava hemen hemen kuru olana kadar pişirin ve kaynatın, sosu azaldıkça ayakları kaplamak için sık sık karıştırın.
  • Servis yapın, kıyılmış yeşil soğan ve kızarmış susam tohumu ile süsleyin.