Yemek Tavuklu Abant kebabı nasıl yapılır? Tavuklu Abant kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Tavuklu Abant kebabı nasıl yapılır? Tavuklu Abant kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Tavuklu Abant kebabı nasıl yapılır? Tavuklu Abant kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler

Abant kebabının tadına doyum olmaz. Fakat tavuklu Abant kebabı tarifi, orijinal tarifine göre daha da lezzetli oluyor. Peki, tavuklu Abant kebabı nasıl yapılır? Lezzetine doyum olmayan ve her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu Abant kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsüyle ayrı, lezzetiyle ayrı beğeneceğiniz tavuklu Abant kebabı tarifi, hazırlaması kolay bir tarif. Peki, tavuklu Abant kebabı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu Abant kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU ABANT KEBABI TARİFİ

Tavuklu Abant kebabı malzemeler

  • 4 adet patlıcan (iri şişman olması önemli)
  • 400 gram tavuk
  • 1 tane biber
  • 1 tane domates
  • 10-12 tane mantar
  • 1 tane iri soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Pul biber

Üzeri için;

  • 250 gram kaşar peyniri

TAVUKLU ABANT KEBABI YAPILIŞI

  • Patlıcanları közlenmesi için fırına atın.
  • O arada iç harcı hazırlayın .
  • Öncelikle malzemeleri ne kadar küçük doğrarsanız o kadar lezzetli olur.
  • Soğan, biber, sarımsak, tavuk, mantar, salça, domatesler sırasıyla sotelenip baharatlarını ekleyin.
  • Közlenen patlıcanların içlerini karnıyarık doldurur gibi doldurun.
  • Daha sonra tepsinin içine dizin.
  • Patlıcanların orta hizasına gelmeyecek şekilde su koyun ve 180 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Sonrasında kaşar peynir ekleyerek eriyinceye kadar tekrar fırına verin.