Yemek Tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kalan D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler haftanın ikinci günün tavuklu hünkar beğendi tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen Kanal D seyircileri ise internette tavuklu hünkar beğendi tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı bir lezzet alacağınız tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

İster misafirlerinize isterseniz de akşam yemeklerinde ailenize yapabileceğiniz tavuklu hünkar beğendi tarifi, lezzetiyle hafızalara kazınan şahane bir tarif. Peki, tavuklu hünkar beğendi nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan tavuklu hünkar beğendi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ

Tavuklu hünkar beğendi malzemeler

  • 2 bostan patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 250 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 defne yaprağı
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

TAVUKLU HÜNKAR BEĞENDİ YAPILIŞI

  • Bostan patlıcanların üzerini bıçakla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin.
  • Hafif soğuyunca kabuklarını soyup el blenderinden pürüzsüz bir kıvam alana kadar geçirin.
  • Unu bir sos tenceresine alarak tereyağının yarısı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Sütü azar azar ekleyip karıştırın.
  • Patlıcanı ilave edin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin ve ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı tavuk, sarımsak, küp doğranmış havuç, el blenderinden geçirdiğiniz domates ve defne yaprağını zeytinyağında kavurun.
  • 1 çay kaşığı un ve 1 su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  • Patlıcanı servis tabağına yayın.
  • Üzerine etleri yerleştirip servis yapın.
SIRADAKİ HABER