Yemek Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Tavuklu keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Tavuklu keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tavuklu keşkek nasıl yapılır? Tavuklu keşkek tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yöresel lezzet düşkünlerinin tadına doyamayacağı tavuklu keşkek tarifi, hem kolay yapılması hem de enfes lezzetiyle birçok kişiyi kendine hayran bırakıyor. Peki, tavuklu keşkek nasıl yapılır? Görüntüsüyle hafızalara kazınan ve sunumuyla iştahları kabartan tavuklu keşkek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Buğday, nohut ve tavukla yapabileceğiniz tavuklu keşkek tarifi, üzerine enfes salçalı sos ile servis edilir. Peki, tavuklu keşkek nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu keşkek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU KEŞKEK TARİFİ

Tavuklu keşkek malzemeler

  • 2 su bardağı keşkeklik buğday
  • 1 avuç nohut
  • Ilık su (ıslatmak için)
  • 1 tavuk but
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 lt + 2-2,5 su bardağı su

Salçalı sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça

TAVUKLU KEŞKEK YAPILIŞI

  • Keşkeklik buğday ve nohutları bir kaba alıp üzerine ılık su ekleyerek 1 gece öncesinden ıslatın.
  • Ardından buğdayı yıkayın ve sarı suyundan arınmasını sağlayın.
  • Yıkanan buğday ve nohudu düdüklü tencereye alın.
  • Üzerine tavuk budu, tuzu ve sıcak suyu ekleyerek düdüklünün kapağını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte 40 dakika pişirin.
  • Eğer buğday ve nohudu 1 gece öncesinden haşlamamışsanız 1 saat kadar pişirin.
  • Sürenin sonunda düdüklünün havasını çıkartın ve kapağını açarak içerisinden tavuk budunu bir tabağa alın.
  • Tavuğun derisini ve kemiklerini ayırın, sonrasında etleri tekrar düdüklüye alın.
  • Keşkek suyunu çektiği için tekrar su ilave edin.
  • Büyükçe bir tahta kaşığın arkası ile keşkeği ezin.
  • Keşkek yeterince ezildikten sonra sosu için tavaya tereyağı ve sıvı yağı alın.
  • Tereyağı eridikten sonra salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Sos hazır olduktan sonra keşkeği bir tabağa alın ve yayın.
  • Üzerine hazırlanan salçalı sostan gezdirerek servis edin.