Yemek İncir reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel incir reçeli nasıl yapılır?

İncir reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel incir reçeli nasıl yapılır?

Paylaş
İncir reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel incir reçeli nasıl yapılır?

İncir reçeli, hem kokusuyla hem de nefis tadıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi oluyor. Yazın yemeğe doyamadığımız lezzetli meyvelerden reçel yaparak kışın da tüketiriz. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan reçeller son kalan lokmalarımızı tatlandırır. İncir reçeli de en çok sevilen ve lezzetiyle tadını damakta bırakan reçeller arasında yer alır. Sofraları güzelleştiren incir reçelini evinizde çok kolay yapabilirsiniz. İncir reçeli nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka göz atabilirsiniz. Peki, İncir reçeli nasıl yapılır, ev yapımı incir reçeli nasıl yapılır? En kolay incir reçeli tarifi...

İncir reçeli kahvaltı sofralarını süsleyen harika bir lezzet... Herhangi bir meyveyi şeker ürünü ile kaynatarak hazırlanan tatlı kahvaltılık besine reçel denmektedir. Reçeller meyve konsantresi çeşididir. Genellikle kahvaltılarda tüketilir. Fakat bunun yanında günün her saatinde tüketilmesi uygun gözükmektedir. Aynı zamanda reçel çeşitleri kek, pasta ve çörek gibi ürünlerin üzerine eklenerek tatlandırma amaçlı da kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

En çok tercih edilen reçeller arasında yer alan incir reçelinin yapılışı herkes tarafından merak ediliyor. Peki, İncir reçeli nasıl yapılır? İncir reçeli tarifi, yapılışı ve malzemeleri! En güzel incir reçeli nasıl yapılır?

İNCİR REÇELİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER NELERDİR?

  • 1 kilo taze incir
  • 750 gram toz şeker
  • 200 m litre su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu yerine 2 ya da 3 tane limon tuzu da kullanılabilmektedir.

İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR? (EV YAPIMI İNCİR REÇELİ)

  • İncir reçelini yapmadan bir gece önce incirleri güzelce yıkayın
  • Yıkadığınız incirleri bir tencereye koyun.
  • Ardından üzerine toz şeker dökün. Gece boyunca incirleri tencerenin içerisinde bekletin.
  • Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirin.
  • Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamını sık sık kontrol edin.
  • İncirleri yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Bir çorba kaşığı limon suyu eklenerek şerbet, reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alın.
  • İncir reçelini temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağı sıcağıyla kapatılır.

İNCİR REÇELİNİN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

İncir yaz sonu kışa girmeden yani sonbaharda taze olan bir meyvedir. İncir reçeli yapmak için en uygun zaman Eylül, Ekim ve Kasım aylarıdır. Çünkü bu aylarda incir meyvesi taze olarak elde edilir.

İncir reçelinin lezzetli olması için ilk püf nokta ise incir seçimidir. İnciri yetiştiği dönemde alırsanız reçel de bir o kadar taze ve lezzetli olur. Aynı zamanda incir meyvesi çeşitlidir. Kara incir ve beyaz incir bu çeşitler arasındadır. Her iki incir türünden de reçel yapılabilmektedir. Beyaz incire göre kara incirin bal oranı yani tatlılık oranı doğal olarak daha fazladır.

Haberin Devamı

Dolayısıyla seçilen incirin çeşidi de reçelin güzel olması için önemlidir. Reçel yapmak için tercih edilen incir türüne ve incir miktarına göre de şeker oranı iyi ayarlanmalıdır. Örneğin su oranı bol tutulursa reçel kıvamında olmayacak ve sulu olarak elde edilecektir. Şeker fazla eklenirse de incirin tatlılık oranı düşünülmeden reçel çok şekerli olacaktır.

İncir reçelinin püf noktaları arasında seçilen incir türü, su oranının iyi ayarlanması, şeker oranının iyi ayarlanması gelmektedir. Bunun yanında incir reçelinin bir diğer püf noktası ise incirlerin bir gece boyunca şeker ile bekletilmesidir. Bekletmenin yanında bir diğer püf noktayı da kaynama süresi oluşturmaktadır.

İncir reçeli mutlaka yüksek ateşte değil kısık ateşte ağır ağır pişirilmelidir. Kaynama süresi geçirilmemeli ya da az kaynatılmamalıdır. Lezzetli ve taze incir reçeli elde edilmesi için uygun görülen kaynama süresi ortalama yarım saat olarak belirlenmiştir.

İNCİR REÇELİNDEN YAPILAN TATLILAR

Bilindiği üzere incir reçeli tek başına tüketilebileceği gibi çeşitli besinlerin üretilmesinde de kullanılabilmektedir.

Haberin Devamı

Örneğin incir reçelli kurabiye yapılabilmektedir. Bunun yanında insanlar ve özellikle çocuklar tarafından çok sevilen turta besini de incir reçeliyle tasarlanmaktadır.

İncir reçeli genel olarak tatlı yapımlarında kullanılmaktadır. Muhallebi ve bisküviyle yapılan tatlı incir reçeliyle süslenmektedir.

Muhallebili tatlılar, kekler, kurabiyeler, turta çeşitleri, tart çeşitleri, krepler incir reçeli eklenerek zengin hale gelen tatlı besin ürünleri arasında sayılmaktadır.