Yemek Tel şehriye tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler! Tel şehriye tatlısı nasıl yapılır?

Tel şehriye tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler! Tel şehriye tatlısı nasıl yapılır?

Paylaş
Tel şehriye tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler! Tel şehriye tatlısı nasıl yapılır?

Farklı tatlı denemek isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olan tel şehriye tatlısı tarifi, misafirlerinizin bayılacağı bir lezzet. Peki, , tel şehriye tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tel şehriye tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak tel şehriye tatlısı tarifi, hem kolay yapılan hem de aşırı lezzetli bir tarif. Peki, tel şehriye tatlısı nasıl yapılır? Yaparken ayrı yerken ayrı zevk alacağınız tel şehriye tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TEL ŞEHRİYE TATLISI TARİFİ

Tel şehriye tatlısı malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (14 gr)
  • 1 su bardağı tel şehriye (120 gr)
  • 6 su bardağı (1200 ml) süt
  • 3 yemek kaşığı (45 gr) un
  • 3 yemek kaşığı (24 gr) nişasta
  • 1 su bardağı (170 gr) toz şeker
  • 1 paket vanilya (10 gr)
  • 1 su bardağı (80 gr) kırılmış ceviz içi,
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (50 gr)

Süslemek için;

  • Eritilmiş bitter çikolata
  • Fındık
  • Antep fıstığı

TEL ŞEHRİYE TATLISI YAPILIŞI

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ısıtılan tavaya alın.
  • Tereyağı eridikten sonra 1 su bardağı tel şehriye ilave edin.
  • Şehriyeler kahverengi olana kadar kavurun ve soğumaya alın.
  • 6 su bardağı sütü uygun bir tencereye boşaltın.
  • 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edip koyulaşana kadar karıştırın ocaktan alın.
  • 1 paket vanilya ilave edin. Kavurduğunuz tel şehriyeleri ekleyin.
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi, 1 su bardağı hindistan cevizi ilave edip karıştırın.
  • Uygun bir kabı alın ve içini fırça yardımıyla ıslatın.
  • Tatlıyı kaba dökün üzerini düzeltin.
  • 4 saat buzdolabında bekletin.
  • Dilimleyerek servis edin.
  • Üzerini isteğe bağlı olarak eritilmiş çikolata fındık veya antep fıstığıyla süsleyin.