Yemek Terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli mercimek çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli mercimek çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli mercimek çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Yoğurtla terbiye edilmiş terbiyeli mercimek çorbası tarifi, tadına doyamayacağınız ve favori lezzetiniz olacak şahane bir lezzet. Peki, terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yakışan terbiyeli mercimek çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Hem doyurucu hem de sağlıklı terbiyeli mercimek çorbası tarifi, aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif. Peki, terbiyeli mercimek çorbası nasıl yapılır? Sofralara lezzet katan terbiyeli mercimek çorbası tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

TERBİYELİ MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

Terbiyeli mercimek çorbası malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı un

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

TERBİYELİ MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Kuru soğanı yemeklik doğrayın.

Zeytinyağı ve tereyağını tencerede kızdırın.

Soğanları bu yağda kavurmaya başlayın.

Bu esnada mercimekleri bol suyla yıkayın ve soğanlara ilave edin.

Suyunu da ekleyip mercimekleri 15-20 dakika kadar pişmeye bırakın.

Mercimekler yumuşayınca çorbayı blender’dan geçirin.

İçine baharatları ilave edip ocağın altını kısın.

Yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve unu çırpıp çorbanın terbiyesini hazırlayın.

Sıcak çorbadan bir iki kepçe alıp terbiyeyi ılıştırın ve çorbaya ilave edin.

İyice karıştırıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

Çorbayı kaselere bölüştürün.

Haberin Devamı

Tereyağını kızdırıp pul biberi yağda çevirin.

Çorbaların üzerine biberli yağı gezdirip sıcak servis edin.