Yemek Tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır? Tikka masala soslu tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler

Tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır? Tikka masala soslu tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır? Tikka masala soslu tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler

Birçok kafenin menüsünde karşılaşabileceğiniz tikka masala soslu tavuk tarifi, Hint mutfağının en popüler tariflerinden birisidir. Peki, tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve şık sunumuyla servis edebileceğiniz, yanına makarna ve salata hazırlayarak hem doyurucu hem de lezzetli bir menü elde edeceğiniz tikka masala soslu tavuk tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinize lezzet katacak tikka masala soslu tavuk tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, tikka masala soslu tavuk nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tikka masala soslu tavuk tarifi, yapılışı, malzemeler, hazırlanışı, püf noktası...

Haberin Devamı

TİKKA MASALA SOSLU TAVUK TARİFİ

Tikka masala soslu tavuk malzemeler

  • 500 gr kemiksiz tavuk kalça
  • 10 gr kırmızı toz biber
  • 5 gr garam masala
  • 5 gr toz yeşil kakule
  • 5 gr toz kimyon
  • 2 limonun suyu
  • 200 gr süzme yoğurt
  • 1 gr portakal rengi gıda boyası
  • Tuz

Masala sosu için

  • 250 gr soğan
  • 100 gr domates
  • 50 gr domates püresi
  • 50 gr süzme yoğurt
  • 5 gr toz kırmızı biber
  • 50 gr toz kişniş
  • 5 gr kimyon tohumu
  • 20 gr zencefil
  • 20 gr sarımsak ezmesi
  • 100 ml sıvıyağ
  • Tuz

TİKKA MASALA SOSLU TAVUK YAPILIŞI

Tavuğu bir tavaya alıp tuz, toz kırmızı biber, toz kakule ve limon suyu ile marine edin. Ocaktan alıp soğutun ve buzdolabında 6 saat bekletin.

Süzme yoğurt, gıda boyası ve garam masalayı bir kaseye alıp karıştırın. Marine edilmiş tavukları ekleyip bu karışımla ovun.

Tavukları önceden 250 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ya da şişlere geçirip ızgarada iyice pişirin. Servis tabağına alın.

Yağı bir tavada ısıtın. Tane kimyon ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Tavukların üzerine ekleyip servis yapın.