Yemek Tuzlu waffle nasıl yapılır? Tuzlu waffle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tuzlu waffle nasıl yapılır? Tuzlu waffle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tuzlu waffle nasıl yapılır? Tuzlu waffle tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz tuzlu waffle tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, tuzlu waffle nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz ve pancake gibi yiyebileceğiniz tuzlu waffle tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Görüntüsü ayrı lezzeti ayrı iştahları kabartan tuzlu waffle tarifi, 7'den 70' herkesin çok seveceği pratik ve de lezzetli bir tarif. Peki, tuzlu waffle nasıl yapılır? Yerken kendinizden geçeceğiniz tuzlu waffle tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

Haberin Devamı

TUZLU WAFFLE TARİFİ

Tuzlu waffle malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 250 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yumurta
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 500 ml süt
  • Sunum için
  • Fesleğen sos (hazır)
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • 200 gr dana jambon
  • 2 domates
  • 100 gr parmesan peyniri
  • Roka

TUZLU WAFFLE YAPILIŞI

  • Tereyağını eritin.
  • Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta karıştırın.
  • Süt ve yumurtayı ekleyip akıcı bir hamur elde edin.
  • Eritilmiş tereyağını ılık olarak hamura yedirin.
  • Waffle makinesini iyice ısıtıp yağlayın.
  • Bir kepçe hamurdan aktarıp altın rengini alıncaya kadar kızartın.
  • Pişen hamuru ızgara teli üzerine yerleştirin. Hamuru biraz bekleterek nemlenmesini sağlayın.
  • Hamurun üzerine fesleğen sos sürün.
  • Üzerini örtecek şekilde dana jambon, küp şeklinde doğranmış domates parçaları serpiştirin.
  • Üzerine taze kaşar peyniri rendeleyin.
  • Waffle’ı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2-3 dakika üstten ısıtın.
  • Servis yapmadan önce roka yapraklarıyla süsleyin.
  • Parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.