Yemek Yalancı paça çorbası nasıl yapılır? Yalancı paça çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yalancı paça çorbası nasıl yapılır? Yalancı paça çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Yalancı paça çorbası nasıl yapılır? Yalancı paça çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Orijinal paça çorbasından çok daha kolay yapabileceğiniz yalancı paça çorbası tarifi, enfes bir lezzete sahip. Peki, yalancı paça çorbası nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve kolayca hazırlayabileceğiniz yalancı paça çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tam bir sağlık deposu olan yalancı paça çorbası tarifi, evde yapabileceğiniz etli çorbalar arasında en sevileni. Peki, yalancı paça çorbası nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve tabak tabak yiyeceğiniz yalancı paça çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YALANCI PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Yalancı paça çorbası malzemeler

  • 1 kg dana incik
  • 1 adet orta boy soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

YALANCI PAÇA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Dana incik güzelce yıkanır ve tencereye konur.
  • Üzerine üç litre sıcak su, tuz ve soyulmuş bütün soğan ilave edilir.
  • Ocakta normal tencerede yaklaşık 3 saat, etler kemikten ayrılana kadar pişirilir. (su azaldıkça sıcak su ilavesi yapılır. )
  • Pişmeye yakın sirke konur.
  • Etler, suyundan süzgeç yardımıyla ayrılır ve biraz soğuduğunda küçük parçalara bölünür ve tekrar suyunun içine konulur.
  • Sarımsaklar soyulup, rendelenir.
  • Küçük sos tenceresinin içine tereyağı ve sıvı yağ karışımı konur, sarımsaklar ilave edilip, ocakta güzelce kavrulur.
  • Üzerine de baharatlar ilave edilir.
  • Kaynayan sudan bir kepçe kadar alınıp sos tenceresine konur ve karıştırılıp, çorba tenceresine boşaltılır.
  • 15 dakika daha kaynatılan et, suyuyla ve sosuyla özdeşleşir.