Yemek Yulaf sütü nasıl yapılır? Evde yulaf sütü yapılışı

Yulaf sütü nasıl yapılır? Evde yulaf sütü yapılışı

Yulaf sütü nasıl yapılır? Evde yulaf sütü yapılışı

Özellikle vegan beslenen kişiler veya sindirim sistemini desteklemek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği yulaf sütü, evde yapılması mümkün olan bir besin kaynağı. Peki, evde yulaf sütü nasıl yapılır? Hazırlarından çok daha lezzetli yapabileceğiniz yulaf sütü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, yulaf sütü yaparken kullanılan malzemeler ve püf noktası...

Kahvelerinizde, kahvaltılarınız ya da inek sütü kullanmanız gereken tariflerin yerine kullanacağınız yulaf sütünü evde kendiniz de yapabilirsiniz. Peki, evde yulaf sütü nasıl yapılır? İşte, yulaf sütü tarifi, yapılışı, hazırlanışı, yulaf sütü yaparken kullanılan malzemeler ve püf noktası...

EVDE YULAF SÜTÜ YAPILIŞI

Gerekli malzemeler

  • 100 gr yulaf lapası
  • Su
  • 1/2 çay kaşığı deniz tuzu

YULAF SÜTÜ YAPILIŞI

  • Yulaf lapasını bir kâseye koyun üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  • Kâsenin üzerini ince bir havlu ile kapatın ve gece boyunca odanın serin bir yerinde bekletin.
  • Karışımı süzün, suyu atın ve musluğun altında birkaç saniye durulayın.
  • Yulafları bir mutfak robotuna koyun üzerine 750 ml soğuk su ve ½ çay kaşığı ince deniz tuzu ekleyin.
  • Tamamen pürüzsüz olana kadar 2-4 dakika arası karıştırın.
  • Karışımı ne kadar ince yaparsanız süt o kadar kremalı olur.
  • Bir süzgecin üzerine tülbent serin ve sütünüzü bir kabın içerisine almaya başlayın.
  • 1 saat süzülmeye bırakın.
  • Arada bir, tortunun bir kısmını dağıtmak için bezin altını bir kaşık yardımıyla sıyırın.
  • Bu işlem süzülmeyi hızlandırmaya yardımcı olacaktır.
  • Sıvının çoğu kabın içerisinde olduğunda, tülbentin kenarlarını bir araya toplayın ve sütün kalanını çıkarmak için iki elinizle sıkıca sıkın.
  • Artan yulaf posasını atın ya da değerlendirmek isterseniz kullanılmış kahve telvesi ekleyerek vücut peelingi olarak da kullanabilirsiniz.
  • Daha ince bir kıvam istiyorsanız, bir şişeye veya kaba dökmeden önce karışıma 50 ml soğuk su ekleyin.
  • Yulaf sütünüzü 2-3 gün buzdolabında bekletin ve kullanmadan önce çalkalayın.
SIRADAKİ HABER