Yemek
Zeytinyağlı incir dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı incir dolması tarifi, yapılışı, malzemeler
Zeytinyağlı incir dolması nasıl yapılır? Zeytinyağlı incir dolması tarifi, yapılışı, malzemeler
Akşam yemeklerine lezzet katacak farklı lezzetler arıyorsanız zeytinyağlı incir dolması tarifi, birçok kişinin severek yiyeceği bir lezzet. Peki, zeytinyağlı incir dolması nasıl yapılır? Görüntüsüyle ayrı lezzetiyle ayrı iştahları açan zeytinyağlı imcir dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Ağustos 2022 , Pazartesi 12:17
Kuru incirle hazırlanan zeytinyağlı incir dolması tarifi, misafirlerinize hazırlayabileceğiniz müthiş bir lezzet. Peki, zeytinyağlı incir dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız zeytinyağlı incir dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ZEYTİNYAĞLI İNCİR DOLMASI TARİFİ
Zeytinyağlı incir dolması malzemeler
- 500 gram kuru incir
- 1 adet kuru soğan
- 100 gram pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Karabiber
- Tarçın
- Yenibahar
- Limon
- Tuz
ZEYTİNYAĞLI İNCİR DOLMASI YAPILIŞI
- Kuru incirleri sıcak suda yumuşatın.
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağı ve sıvı yağı tavada kızdırın.
- Soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
- Pirinç, fıstık ve baharatları da ekleyip karıştırın.
- Sıcak suyu da pirinçlere ilave edin ve kapağı kapalı halde pirinçler kabarana kadar pişirin.
- Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın ve dinlenmesi için kenarda bekletin.
- İncirlerin alt kısmına hafif bir şekilde bıçakla X biçiminde kesin ve pirinçli harcı doldurun.
- İncir dolmalarını servis tabağına alın ve limon eşliğinde servis edin.
BUNLARI DA OKUYUN