Yemek Zürbiye nasıl yapılır? Zürbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Zürbiye nasıl yapılır? Zürbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Zürbiye nasıl yapılır? Zürbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Akşam yemeklerinde favori lezzetiniz olacak zürbiye tarifi, et düşkünlerinin tadına doyamayacağı şahane bir lezzet. Peki, zürbiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği zürbiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı lezzet arayanlar için iyi bir alternatif olan zürbiye tarifi, et yemekleri arasında en seveceğiniz lezzetlerden birisi. Peki, zürbiye nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız zürbiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ZÜRBİYE TARİFİ

Zürbiye malzemeler

  • 250 g kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kg arpacık soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

ZÜRBİYE YAPILIŞI

  • Kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alın. Arpacık soğanları bütün olarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
  • Haşladığınız kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun.
  • Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.