Zürbiye nasıl yapılır? Zürbiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Akşam yemeklerinde favori lezzetiniz olacak zürbiye tarifi, et düşkünlerinin tadına doyamayacağı şahane bir lezzet. Peki, zürbiye nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği zürbiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
04 Temmuz 2022 , Pazartesi 17:49
Farklı lezzet arayanlar için iyi bir alternatif olan zürbiye tarifi, et yemekleri arasında en seveceğiniz lezzetlerden birisi. Peki, zürbiye nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız zürbiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ZÜRBİYE TARİFİ
Zürbiye malzemeler
- 250 g kuşbaşı kuzu eti
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kg arpacık soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
ZÜRBİYE YAPILIŞI
- Kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir tencereye alın. Üzerine su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Zeytinyağını bir tencereye alın. Arpacık soğanları bütün olarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Haşladığınız kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun.
- Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- Özlem Yıldız gelen yoruma kayıtsız kalamadı!
- Aslı Enver poz verdi, eşi Berkin Gökbudak çekti! 'Anne olunca ultra güzel oldu'
- Prens Harry şimdi gerçekten ana yurdundan sürgün oldu... Kral Charles 'Burayı boşaltın' demişti
- Yoğun bakımda tedavi gören Nuri Alço'dan yeni haber geldi
- Tayfun Duygulu yakın dostu Kerim Tekin'i andı