Yaşam 'Yaşamaz' denilen üçüzler 4 yaşında

'Yaşamaz' denilen üçüzler 4 yaşında

Paylaş
'Yaşamaz' denilen üçüzler 4 yaşında

İzmir'in Selçuk ilçesinde 19 yıllık evli 40 yaşındaki Kezban ve 45 yaşındaki Yüksel Demirkıl çiftinin çocuk hasretini dindirmek için başvurdukları tüp bebek yöntemiyle sahip oldukları tek yumurta üçüzleri, 4 yaşına bastı; oysa ki doktorlar 'Yaşamazlar' diyordu

Selçuk'ta mermer atölyesi bulunan Yüksel Demirkıl ile eşi Kezban Demirkıl, 13 yıl çocukları olmayınca İstanbul’daki bir hastaneye gidip tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak istediklerini belirtti.

İki yıla yakın bir zaman süren tedavi sürecinin ardından Kezban Demirkıl tek yumurta üçüzlerine gebe kaldı. Çocuklar henüz 7 aylıkken Dokuz Eylül üniversitesi Hastanesi’nde doğum gerçekleşti ve Hasret, Özlem ile Sevim adı verilen üçüz bebekler kuvöze konuldu.

HAYATA TUTUNDULAR


Doktorların "Yaşamaz" dediği üç minik, hayata dört elle sarıldı. Üçüzler bugün 4 yaşında ve sağlıkları da gayet iyi. Ev kadını anne Kezban Demirkıl, "Bakımları zor olsa da çok ayrı bir duygu. Biri diğer ikisinden kısa süre bile ayrı kalamıyor. Üçü de aynı kıyafetleri giymek istiyor, aynı oyuncukları beğeniyor. Yakınlarım üçüzleri ayırmakta güçlük çekiyor. Umarım isteyen herkesin çocuğu olur" dedi.

Çocukların bakımına yardımcı olan babaanne 72 yaşındaki Müberra Demirkıl ise torunlarıyla keyifli vakit geçirdiğini ve zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını dile getirdi.

Veysel EROL/SELÇUK (İzmir), (DHA)

Haberin Devamı