Gündem Yaşar Büyükanıt'a ağır sözler

Yaşar Büyükanıt'a ağır sözler

Paylaş
Yaşar Büyükanıt'a ağır sözler

Balyoz duruşmasında emekli Tuğgeneral İzzet Ocak, FB maçında Büyükanıt'ın sevinç gözyaşları dökmesini hatırlatarak, "Yazıklar olsun" dedi

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen Balyoz davasının 27. duruşması dün yapıldı.

Davanın başından beri duruşma savcısı olarak görev yapan Savcı Savaş Kırbaş’ın önceki gün avukatlarla yaşadığı tartışmanın ardından duruşmaya katılmaması dikkat çekti.

Savcı Kırbaş’ın yerine Gölcük Donanma Komutanlığı’nda döşeme altından çıkan ve Poyrazköy davasının devamı niteliğindeki belgelere ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Hüseyin Aksoy görev yaptı. Duruşmada savunmasını yapan emekli Tuğgeneral İzzet Ocak’ın avukatı Muammer Küçük, soruşturma ve yargılama aşamasının adil olmadığını savunarak, mahkemenin cezaevi koşullarında faaliyet gösterdiğini ileri sürdü.

"SU, SİMİT BİLE SOKAMIYORUZ"

Müvekkilinin savunma hakkının kısıtlatıldığını iddia eden Küçük, “Bu dava dijital bir davadır. Müvekkilime ve diğer sanıklara bilgisayar verilmediği için savunma hakkı kısıtlaması vardır.

Mahkeme salonu cezaevi koşullarındadır. Buraya ne bir su, simit hiçbir şey sokamıyoruz. Bütün bu nedenlerle sözümü kesiyor savunmamı yapmıyorum” dedi.

Duruşmada çapraz sorgusu yapılan emekli Tuğgeneral İzzet Ocak’a, üye hâkim Murat Üründü “Seminerlerde bulunduğunuz dış çalışmalarla ilgili evrakın konusunun 7 bin 30 sayısı olduğunu söylediniz. Şu an sıkıyönetim ile ilgili bir evrak düzenleseydiniz buna hangi numarayı verirdiniz?” sorusunu yöneltti.

"12 DOSYADA 174 HATA VAR"

Savunmasında anlattığı 17 dosyanın 12’sinde 175 hata yapıldığını söyleyen Ocak, “Hataların 95’i hakkında açıklamada bulundum. Şimdi fasulyenin, mercimeğin numarasını sormayın bana. Ben sıkıyönetim ile ilgili bir evrak düzenlemedim. Ben dersime iyi çalıştım.

Çapraz sorguda faraziye soru sorulmaz” diye konuştu. Savunmasına birkaç cümle eklemek istediğini belirten Ocak, şunları söyledi: “TEM şube görevlilerinin hazırladığı raporları bir inceleyin neler göreceksiniz. TEM şube görevlileri, 1000 yıllık düşman gibi rapor hazırlamış.

Bu kişilerin dinlenilmesini talep ediyorum. Bu raporların netice ve kanaat bölümünde yer alan bilgilerde 1000 yıllık TSK düşmanlığını bir görün. Bunları nasıl kaleme aldılar?

"SİLAH ARKADAŞLARI HAPİSTEYKEN, FUTBOL İÇİN AĞLAYANLAR"

Ayrıca yüzlerce silah arkadaşı Hasdal ve Silivri cezaevinde yattığı için evinden çıkamayacak duruma gelmesi gerekirken tuttuğu futbol takımının skoru karşısında ağlayan kişiyi (Büyükanıt) de gördük, yazıklar olsun.”

“Ünlü Türk hainleri” kitabını örnek gösteren Ocak, sözlerini şöyle bitirdi: “20-25 yıl sonra bu komployu hazırlayanlar bu kitap gibi benzer kitaplara konu olacak. Unutmayın, kahramanlar bir kez ölür, korkaklar bin kez. Biz bu davadan beraat edeceğimize inanıyoruz. Siz hâkim ve savcılar da vicdanınıza düşeni yapın.”