Gündem Yaşar Kemal'in doktorundan açıklama

Yaşar Kemal'in doktorundan açıklama

Paylaş
Yaşar Kemal'in doktorundan açıklama

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, usta yazar Yaşar Kemal'in durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, ’Yaşar Kemal’in sağlık durumuna ilişkin, "Temkinli bir iyimserliğimiz devam ediyor. Sabırla daha iyi haber vermeyi, daha iyi parametreleri gözlemlemeyi bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal’in yoğun bakım servisindeki tedavisinin devam ettiğini hatırlatarak, "Solunum destek tedavileri ve uygun ilaç tedavileri yapılmaktadır. Şu anda tüm vital parametreleri kontrol altında ve stabil seyretmektedir. Temkinli bir iyimserliğimiz devam ediyor. Sabırla daha iyi haber vermeyi, daha iyi parametreleri gözlemlemeyi bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde solunum yetmezliği sebebiyle hastaneye kaldırılan Yaşar Kemal'i sevenleri de hastanede yalnız bırakmıyor. Sık sık ziyarete gelenler arasında vekiller ve edebiyatçılar da var.

ARA GÜLER YALNIZ BIRAKMADI
Usta fotoğraf sanatçısı Ara Güler, yazar Yaşar Kemal 'i tedavi gördüğü İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Ara Güler, yaklaşık 10 dakika ziyaretin ardından çıkışta basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Yakınlarının yardımıyla, güçlükle yürüdüğü gözlenen Güler, gazetecilere “Kendisini görmedim. Eşiyle görüştüm. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Biz de sağlık durumunu merak ediyoruz. Ama görmedik. Göstermiyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı