Yaşam Yaşasın! Kamp sezonu!

Yaşasın! Kamp sezonu!

Paylaş
Yaşasın! Kamp sezonu!

Yaz kampı deneyimine sahip çocuklar daha sağlıklı ve daha az problemli oluyorlar. Her öğrenciye ve aileye uygun bir kamp da mutlaka vardır. Önemli olan ailelerin kamp seçerken hangi kriterleri incelemeleri gerektiğini bilmeleri. 'Geleceğin Yıldızları' adlı kampın Genel Müdürü Osman Gözet sorularımızı cevapladı.

Ferhan Kaya Poroy

Haberin Devamı

Yaz kampı nedir?

Yaz kampı, çocuk ve gençlerin okul tatili süresince ilgi alanlarına göre seçtiği programlarda eğlenirken sosyal ve fiziksel gelişimlerini devam ettirdikleri güvenli ortamdır. Yaz kampları, aile ve öğrencilerin tercihine göre gündüzlü ya da yatılı olabilir.

Kamp seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Aileler, okul seçerken ne kadar hassas davranıyorsa yaz kampını tercih ederken de o kadar özenli olmalı. Öncelikle öğrencilerin ilgi alanı ve ailenin kamptan beklentisi belirlenmeli. Kampın içeriği hakkında fikir edindikten sonra bu programı sunan kurumlar incelenmeli. Göz önünde bulundurulacak önemli kriterler: Kurumların yöneticileri, tarihçesi, kampçılık tecrübesi, kamp programının içeriği, kampların yapıldığı tesislerin konumu ve konforu... Mümkünse aileler, çocuklarıyla birlikte kamp şirketlerini ziyaret etmeli, yöneticilerle tanışmalı. Çalışan ekibin kampçılık tecrübesi ve bu alandaki deneyimleri araştırılmalı. Kampçı-eğitmen oranı mutlaka öğrenilmeli. Kampa ulaşımda ve geziler sırasında kullanılan araçların seçimi, kampta sunulan sağlık hizmetleri ve sağlık sigorta kapsamı da gözardı edilmemeli.

Haberin Devamı

Kamplarda sağlıklı yaşam için de eğitim veriliyor mu?

Biz veriyoruz. Düzenli beslenme ve spor alışkanlıkları, stres yönetimi, sağlıklı yaşam, risk analizi ve etkili iletişim yöntemleri hakkında eğitim veriyoruz. Kampçılarımızın yemek mönüleri uzman diyetisyenler tarafından hazırlanıyor. Kamp süresince planlı olarak spor aktiviteleri ve oyunlar sunuluyor.

Her derde deva

Kampların; çocuk ve gençlerin fiziksel, sosyal, psikolojik gelişimi açısından ne ifade ettiğini biliyor musunuz? Bu soruyu, 1996 yılından bu yana Geleceğin Yıldızları Yaz Kampları’nın yönetim danışmanı ve psikolog Nükhet Turkan’a yönelttik. İşte cevabı: “Kamp; gençlerin fiziksel aktivite ihtiyaçlarını karşılamaları, yaratıcı ifadeler geliştirmeleri ve toplum içine katılmaları için gereken kuruluşlardan biri. Çünkü sadece okul, bu ihtiyaçların hepsini birden karşılayamaz. Doğal ortamdaki aktiviteler ve grup yaşamı, kampta başarılı ve sağlıklı bir gelişme sağlar. Bu sayede çocuklar; ortak çalışmayı, karar vermeyi, sorumluluk almayı, yaratıcılıklarını geliştirmeyi, özgürlüğü, özgüven oluşturmayı ve güven kazanmayı öğreniyorlar. Ayrıca kamplar gençlere yeteneklerini, ilgilerini ve değerlerini keşfetme imkanı sunuyor.”

Haberin Devamı

(16.06.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır )