Gündem Yaşlı anne babanın dramı

Yaşlı anne babanın dramı

Paylaş
Yaşlı anne babanın dramı

Yaşlı anne babanın dramı

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde, 9 çocuğu çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle ölen 77 yaşındaki baba ile 75 yaşındaki anne için, tedavi gördükleri hastane yetkilileri, yardım çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

İlçeye bağlı Samankaya köyünde yaşayan 77 yaşındaki Abdurrahman Çoban ile eşi 75 yaşındaki Leyla Çoban, bir süre önce solunum rahatsızlığı nedeniyle Şarkışla Devlet Hastanesine başvurdu.

Eski eşinden 6, Leyla Çoban’dan da 3 çocuğu olduğu ancak bütün çocukları çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle öldüğü öğrenilen Abdurrahman Çoban ile eşinin zor koşullarda yaşadığını öğrenen hastane personeli, çiftin sıcak bir yuvaya kavuşturulması için çaba harcıyor.

Hastanenin başhekim vekili Hülya Şahan ve başhemşire Ayşe Kılıç, Kızılay Şarkışla Şubesi Fakir ve Kimsesizler Evi yetkililerine başvurarak, çift için yardım talebinde bulundu.

Hülya Şahan, çiftin geçen hafta, solunum sıkıntısı şikayetiyle hastanelerine geldiğini belirterek, "Çok ağır bir klinik durumları yoktu ama öğrendiğimize göre evde bakımlarını üstlenecek, tedavilerinin devamını sağlayacak kimseleri olmadığı için tedavilerinin devamı açısından burada yatışlarını uygun gördük" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şu anda çiftin tedavilerinin sona ermek üzere olduğunu, hastanede yatmalarını gerektirecek sıhhi bir durum kalmadığını anlatan Şahan, şunları kaydetti:

"Ancak hastanın 9 çocuğunun hepsinin öldüğünü öğrendik. Bakacak kimseleri olmadığı için düşkünler. Evde de kendi kendilerine bakımlarının zor olduğunu düşündüm. Bu nedenle bir yardım kurumuna, bir huzurevi veya bakım evine yerleştirilmelerinin uygun olacağını düşünerek, ilçemiz Kızılay Şube Başkanlığı ve yönetim kuruluyla bu konuda görüşmelere başlayarak bir yerlere yerleştirilmeleri için yardım istedik. Bir yer ayarlanıncaya kadar tedavileri tamamlanarak taburcu edilecek. Ümit ediyorum bu süre içerisinde bir yere yerleştirilirler."

Abdurrahman Çoban ise 6’sı eski eşinden, 3’ü ise şimdiki eşinden olmak üzere 9 çocuğunun hepsinin öldüğünü ifade ederek, karı koca birlikte yaşadıklarını, eşinin de rahatsız olduğunu ve bu nedenle kendi kendilerine yetmediklerini ifade etti.

Leyla Çoban da dermansızlıktan yakınarak, "Keşke bir yere yerleşebilsek, benim gücüm kalmadı. Köyde bize bakacak kimse yok. Bu yaştan sonra aramız açılır diye eşime fazla ısrar edemiyorum" dedi. Çoban, hastane personeline de kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı