Kabataş Yaşlı çiftin 40 yıllık köprü hasreti bitti

Yaşlı çiftin 40 yıllık köprü hasreti bitti

Paylaş
Yaşlı çiftin 40 yıllık köprü hasreti bitti

Yaşlı çiftin 40 yıllık köprü hasreti bitti

Mustafa KIRLAK/KABATAŞ(Ordu),(DHA)-ORDU’nun Kabataş ilçesinde oturan yaşlı çift, 40 yıldır hayalini kurdukları yeni köprüye, büyükşehir belediyesince başlatılan çalışmayla kavuştu.

İlçeye bağlı Yeniceli Mahallesi’nde yaşayan Şükrü Köksal ve eşi, 40 yıl boyunca neredeyse yıkılma tehlikesi bulunan köprünün onarılma talebini Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e iletti. Güler’in talimatıyla harekete geçen ekipler, köprüde incelemelerde bulundu. Yapılan incelemenin ardından ekipler, mevcut eski köprünün yanına yeni bir köprü yapılmasına karar verdi. Bölgede yapılan köprü inşa çalışmalarının arından Köksal çifti, yeni köprülerine kavuştu. Mehmet Hilmi Güler de, köprü inşaatının ardından yaşlı çiftin ziyaret ederek, köprüde incelemelerde bulundu.

‘KIRK SENEDEN SONRA KÖRPÜ GÖRDÜK’

İsteklerinin yerine getirilmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Şükrü Köksal, eski köprülerinden bir insanın bile zorla geçerken yeni köprülerinden şimdi ise arabanın geçtiğini söyledi. Köksal, “Eski köprümüzden insan zor geçiyordu. Şimdi yapılan köprüden araba bile geçiyor. Kırk seneden sonra köprü gördük. Çok memnunuz. Hilmi Başkanımız sayesinde nihayetinde bir köprüye kavuştuk. Allah ondan razı olsun. 40 sene sonra rahata kavuştuk” dedi.

‘TEHLİKESİZ VE GÜVENLE EVLERİNE ULAŞABİLECEKLER’

Güler, köprüde yaptığı incelemenin ardından, eski köprünün tehlike arz ettiğini ve yeni yapılan köprüyle vatandaşların güvenle evlerine ulaşım sağlayabileceğini ifade etti. Güler, “Burada yaşayan çiftimizin de dediği gibi daha evvelden buradan bir insan zor geçerken şimdi yapılan köprüyle araba geçiyor. Buradaki eski köprü tehlikeliydi. Biz de buradaki çiftimize çağdaş şehircilik şartlarına uygun bir şekilde köprü yaptık. Artık buradan tehlikesiz ve güvenle evlerine ulaşabilecekler. Ulaşım için yapılması mümkün yerlerde kimi zaman basklarla köprü yapıyoruz, kimi zaman köprü inşa ediyoruz, kimi zaman ise asma köprüler yapıyoruz. Burada inşa ettiğimiz köprüyle de çiftimizi rahata kavuşturduk” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı