Gündem Yaşlı kadını ikinci kez dolandırmak istediler

Yaşlı kadını ikinci kez dolandırmak istediler

Paylaş
Yaşlı kadını ikinci kez dolandırmak istediler

Yaşlı kadını telefonda kandırarak 70 bin lira dolandıran iki kişi, kadını ikinci kez dolandırmak isteyince yakayı ele verdi

Aydın'da telefonda kandırdıkları yaşlı bir kadını ilkinde 70 bin lira dolandıran iki zanlı, aynı işe ikinci kez teşebbüs etmeye kalkınca yakayı ele verdi. Gözaltına alınan zanlıların adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Kocası öldükten sonra yalnız yaşayan 72 yaşındaki Yüksel Yurdanur Güney’e geçen cuma günü cep telefonundan ulaşan dolandırıcılar, kendini savcı olarak tanıttı. Korkup dolandırıcılara kanan Güney, bankadaki 70 bin lira parasını zanlıların verdiği hesap numarasına yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne müracaat edince polis, çalışma başlattı. Dolandırıcılar bugün Yüksel Yurdanur Güney’i tekrar arayarak bu kez ziynet eşyası olup olmadığını sordu. Dolandırıcılara olumlu yanıt veren yaşlı kadın, randevulaştıktan sonra polisi bilgilendirdi.

Dolandırıcılarla sözleştiği Kent Meydanı’na elinde bir poşetle giden Güney, beklemeye başladı. Önlem alan polis, poşeti almaya gelen A.D. (34) ile A.Y.’yi (36) suçüstü yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgusu devam eden iki şüphelinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Zanlıların ilk işinde aldıkları 70 bin liraya ise ulaşılamadı.

Haberin Devamı