Gündem YAŞ'ta atamalar belli oldu

YAŞ'ta atamalar belli oldu

Paylaş
YAŞ'ta atamalar belli oldu

Jandarma Genel Komutanlığına Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay getirildi. İşte YAŞ'taki diğer terfi ve atamalar...

Jandarma Genel Komutanlığına Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay getirildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, Çankaya Köşkü’nün 1 No’lu girişinde basın mensuplarına açıklama yaptı. Yüksek Askeri Şura kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kısa süre önce onaylandığını belirten Sever, "Buna göre Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Jandarma Genel Komutanlığına atanmıştır" dedi. Sever, Şura’da alınan terfi ve görev süresinin uzatılmasıyla ilgili kararların ise Genelkurmay Başkanlığınca açıklanacağını aktardı.

Haberin Devamı

YENİ EDOK KOMUTANI

Orgeneralliğe atanan 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu EDOK Komutanı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep Harp Akademileri Komutanı, Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti ise 2. Ordu Komutanı oldu. 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal da Muharip Hava Kuvveti ve Hava Savunma Komutanlığına getirildi.

EGE VE 2. ORDU KOMUTANLIĞI

Ege Ordu Komutanlığına 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanlığına EDOK Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak getirildi.

YAŞ kararlarına göre, 30 Ağustos 2014’den geçerli olmak üzere 37 general ve amiral bir üst rütbeye, 51 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 34 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2014’ten itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2014’ten itibaren emekli olacak.

Haberin Devamı